Mind

Mind ofwel gedachten, iedereen heeft ze en iedereen gebruikt ze anders. Waarom lukt het de één wel en de ander niet om doelen te behalen, om rust te hebben in het hoofd of negatieve gedachten wel of niet de baas te worden? Het verkeerd of negatief denken kan je beperken om het juiste te willen voelen. Je woordkeus of de manier van kijken naar iets bepaalt in veel gevallen hoe je hierover voelt.

Vaak helpt het al om anders te kijken naar een probleem, anders kijken zorgt ervoor dat je anders denkt en anders denken heeft weer invloed op hoe je voelt. Je houdt zonder dat je daar bewust van bent veel meer in stand dan je zelf door hebt. Door bewust te worden en het leren van vaardigheden word het mogelijk om dit proces om te draaien.

Een positieve mind-set is natuurlijk veel fijner om te hebben waardoor het leven in veel gevallen een stuk makkelijker is.

De kracht van positief denken word nogal onderschat evenals het negatief denken. Hoe kan je een negatieve ervaring, zelfbeeld of vervelende situaties positief maken? In het leven zullen er altijd positieve en negatieve gevoelens zijn dus moeten we leren om hier goed mee om te gaan. 

Is het niet zo dat hoe je vandaag bent een resultaat is van hoe je gister dacht over jezelf of wat er is gebeurd in het verleden. Negatieve en positieve ervaringen in het verleden hebben jou gemaakt wie je vandaag de dag bent maar ook hoe je beeld is van de wereld. Als je hier op deze manier naar kunt kijken dan word het makkelijker voor de toekomst om je eigen gedachten ten goede te beïnvloeden.

Binnen deze training worden er verschillende methodes gebruikt om jou te helpen om meer rust in je hoofd te krijgen, beter om te gaan met stress, om doelen te behalen maar ook hoe je sterker en stabieler word in je hoofd. Het onderzoeken van de eigen gedachten en het bijsturen door bewustwordingsgesprekken zorgt voor de juiste verandering.